Умови оформлення громадянства через натуралізацію https://eu-hungary.com/grazhdanstvo-vengrii/:

• необхідно дотримати обов’язковий критерій осілості. Прожити на території країни більше 8 років поспіль (в особливих ситуаціях термін скорочується до 3 років);

• відсутність фактів порушення закону, усіляких кримінальних і адміністративних правопорушень, які спричинили за собою покарання у вигляді штрафних санкцій або реального терміну позбавлення волі. Претендент повинен мати чисту поліцейську історію і особисту репутацію;

• успішне складання іспиту на знання основ конституції та національної мови;

• наявність легальних і стабільних джерел доходу, доказ матеріальної спроможності і платоспроможності кандидата;

• постійне місце реєстрації.

Кому найімовірніше буде відмовлено у видачі громадянства:

• особам, які представляють загрозу національній безпеці, порушникам громадського порядку, раніше судимою людям, що мають проблеми з законом і правоохоронними структурами, особам, які перебувають під слідством і яким пред’явлено офіційне звинувачення в скоєнні правопорушення;

• особи, які не виконали зобов’язання постійного проживання (для кожної категорії претендентів окремо), які здійснили несанкціоновані виїзди за кордон.

Термін «постійне перебування» означає, що протягом строго відведеного часу, заявник перебував за кордоном не більше 45 днів. Знаходження має бути законним, на права власника тимчасової ліцензії. Або в разі визнання заявник біженцем. В цілому, мінімальний ліміт фізичного знаходження становить 8 років. Однак для особливих кандидатів він може бути зменшений, зокрема: для людей, народжених в Угорщині, які отримали тимчасовий дозвіл на проживання в малолітньому віці і не мають громадянства, як такого.

3 роки безперервного проживання необхідні для: людей, які уклали офіційний союз з громадянином Угорщини (за умови, що вони перебувають у шлюбі більше трьох років), в т.ч. їх вдів і вдівців, батьків малолітньої дитини, що має резидентство Угорщини, усиновлення (удочеріння) дітей, офіційних біженців. За умови наявності етнічного походження, тимчасової ценз скорочується до 12 місяців.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here